Prothese

Een kunstgebit(prothese) is een grote verandering en kan een behoorlijke impact hebben. Een prothese kan van invloed zijn op het spreken, kauwen en de smaak. Daarnaast is een prothese bepalend voor het uiterlijk van uw aangezicht. Als de prothese vervolgens geplaatst is, kost het enige tijd om aan de prothese te wennen. Gedurende het gehele proces kunnen wij u begeleiden en adviseren. In gezamenlijk overleg met u maken we de prothese, waarbij we zoveel mogelijk aan uw wensen voldoen.

In sommige gevallen is het niet meer mogelijk houvast te verkrijgen met een gewoon conventioneel kunstgebit. Dan kunnen implantaten een uitweg bieden. Vaak gaat het hierbij om de onderkaak. Twee implantaten (titanium schroeven/ kunstwortels) worden dan in het voorste gedeelte van de kaak geplaatst. Daarop wordt een steg vervaardigd waarop het kunstgebit vast klikt.

In veel gevallen vergoed uw zorgverzekeraar (deels) de behandeling. Wij kunnen bij uw zorgverzekeraar een aanvraag indienen zodat u in aanmerking kan komen voor deze vergoeding.