Visie

Vertrouwen

Het is geen vanzelfsprekendheid om je als patiënt aan de tandarts over te geven, er moet een basis van vertrouwen zijn. Om dat te bewerkstelligen zult u bij ons altijd een vaste behandelaar hebben. Uw eigen tandarts zorgt voor een vertrouwde sfeer en een manier van behandelen die in overleg met u is afgesproken. Wij geven u onder andere de mogelijkheid om aan te geven of u; standaard verdoving wilt of niet; al dan niet voorkeur geeft aan een stap-voor-stap uitleg tijdens de behandeling; een afgesproken signaal -zoals de linkerhand opsteken- wilt gebruiken wanneer u iets wilt zeggen.

Kwaliteit

Wij hebben beide ruime ervaring in het behandelen van patiënten. U als patiënt staat voor ons centraal, daarom doen wij ons uiterste best om als team de zorg voor u en uw mondgezondheid op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Om onze kwalitatief hoogwaardige tandheelkundige zorg up-to-date te houden, hebben wij na onze studie jaarlijks diverse congressen en cursussen gevolgd. Wij maken alleen gebruik van A-merk materialen, moderne tandheelkundige apparatuur en werken volgens het WIP-protocol (Werkgroep infectie preventie).

Preventie

De gezondheid van het gebit wordt voor het grootste gedeelte bepaald door uw eigen verzorging van het gebit. Wij zullen u adviseren met betrekking tot een goede mondhygiëne en een gezond voedingspatroon om uw gebit in een optimale conditie te houden. Ook voor kinderen is het belangrijk dat zij samen met u leren om hun gebit goed schoon te houden. Wij zullen daarom bij kinderen tijdens controles de mondhygiëne bekijken met behulp van een plaquekleuring. Zo kunnen we op tijd bijsturen als het nodig is, omdat in kindergebitten nou eenmaal sneller cariës ontstaat dan in een volwassen gebit. Preventie staat voor: “voorkomen is beter dan genezen!”