050 534 50 85

Team

Tandartsen

Daniela Rickert (BIG-nummer 39911512802)

In 2009 ben ik, Daniela Rickert, afgestudeerd als tandarts. Na mijn studie ben ik werkzaam geweest bij een algemeen tandheelkundige praktijk. Daarnaast heb ik gewerkt in het UMCG, afd. Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie en heb ik aldaar in 2012 mijn promotietraject succesvol afgerond. Mijn aandachtsgebied ligt dan ook onder andere bij de kleine chirurgische ingrepen. Een andere grote interesse ligt bij de kindertandheelkunde. Ik ben moeder van vier kinderen, Luc (9), Max (7), Sam (3) en Mila (3). Het combineren van ons fantastische beroep en het moederschap geven mij veel voldoening. Veel mensen kunnen zich niet voorstellen dat het werken als tandarts echt leuk is. Maar voor mij bestaat er niets fijners dan het optimaliseren van de mondgezondheid en het voorkomen van problemen, mensen van de pijn af te helpen en voor kinderen de gang naar de tandarts een leuk uitje te laten worden. Meestal is de drempel om naar de tandarts te gaan voor volwassenen hoger dan voor kinderen. Mijn zoontje Luc vraagt mij geregeld; “Mama, ga je vandaag weer mensen blij maken? Ga je ook snel weer mijn tandjes tellen?” Ik zie het als een grote uitdaging om patiënten, jong of oud, met hetzelfde luchtige gevoel de behandelingen te laten ondergaan.

Maaike Voorintholt (BIG-nummer 79911501802)

Sinds 2009 ben ik, Maaike Voorintholt, tandarts. In 2003 ben ik afgestudeerd als mondhygiëniste, daarom kunt u bij ons in de praktijk ook terecht voor de uitgebreide mondhygiënistische behandelingen. Ik wist als kind al dat ik in de tandheelkunde wilde werken. Als achtjarige deed ik niets liever dan met veel geduld en oog voor detail knutselwerkjes maken, nu mag ik mij vol toewijding inzetten om precisie werkstukken in de mond op te bouwen. Van 2009 tot heden was ik als tandarts volledig verbonden aan een praktijk in Groningen. Tijdens mijn studie ben ik mij gaan specialiseren in de uitgebreide wortelkanaalbehandelingen. Post-academisch heb ik met diverse cursussen en congressen deze specialisatie verder ontwikkeld. Met behulp van een operatiemicroscoop kan ik met de grootste zorgvuldigheid de wortelkanaalbehandeling bij u uitvoeren. Naast de algemene tandheelkunde en de wortelkanaalbehandeling heb ik grote affiniteit met het behandelen van kinderen. Ik ben moeder van drie kinderen, Julia (11), Floris (9) en Anna (6), en ik vind het een grote uitdaging om zowel kinderen als volwassenen met een goed gevoel over de behandeling de deur uit te laten gaan. Ik vind het belangrijk dat patiënten zich gewaardeerd en vertrouwd voelen. Daarom besteed ik de nodige tijd en energie aan het opbouwen van een duurzame professionele relatie met mijn patiënten.

Mirjam Hilbrands

Ik ben mijn tandheelkundige carrière begonnen als tandartsassistente. Na een aantal jaren ben ik mondzorgkunde in Utrecht gaan studeren, omdat je als behandelaar een persoonlijker contact met patiënten hebt. In 1997 heb ik deze studie met positief gevolg afgerond.

Na mijn afstuderen heb ik in verschillende algemene tandartspraktijken gewerkt en bij de Parodontologie Praktijk in Groningen. Dit is een verwijskliniek voor gecompliceerde tandvleesbehandelingen. Hier heb ik de fijne kneepjes van het vak geleerd.

Ieder mens en diens gebit is anders. Ik vind het belangrijk om samen met de patiënt te kijken hoe de mondhygiëne zo optimaal mogelijk is, zodat de behandeling die ik uitvoer maximaal resultaat zal hebben. Hierdoor hoop ik een positieve bijdrage te kunnen leveren aan uw mondgezondheid en behoud van uw gebit.

Naast het zijn van mondhygiënist ben ik ook moeder van 3 kinderen; Julia (15), Pim (12) en Daan (10).

Ik ga op donderdagmorgen en -avond en op vrijdag de hele dag bij Tandartsenpraktijk Haren werken. De andere dagen werk ik in een algemene praktijk in Gieten.

 

Ivana Miskovic

Nadat ik de opleiding tot tandartsassistent afrondde in februari 2015, was het tijd voor meer uitdaging en begon ik aan de studie Mondzorgkunde aan de Hanzehogeschool Groningen. In juli 2019 ben ik afgestudeerd als mondhygiënist.

Door verschillende stages tijdens beide opleidingen ben ik er achter gekomen dat ik mijn werkzaamheden zou willen combineren in zowel een groot- als kleinschalige tandartsenpraktijk. Om deze reden werk ik parttime bij Tandartsenpraktijk Haren en ben ik aanwezig op woensdagmiddag en -avond en vrijdagmiddag.

Mijn doel is om samen met u te werken aan (het behouden van) een gezonde mond op een positieve wijze. Een nieuw gezicht zal altijd even wennen zijn, maar ik hoop dat u zich gauw vertrouwd voelt tijdens de behandelingen.

Assistenten

Melanie Eissens

In 2012 heb ik de opleiding tot tandartsassistente afgerond en in 2015 die tot preventieassistente. Na de opleiding ben ik direct gaan werken, als tandarts- en preventieassistente, in een praktijk in Appingedam. Sinds januari 2017 werk ik als assistente bij Tandartsenpraktijk Haren. Ik ben moeder van Senn (2). Het leuke aan mijn werk vind ik het motiveren en begeleiden van patiënten in de verzorging van hun gebit. Ik zet mij volledig in om de tandarts zo goed mogelijk te assisteren tijdens verschillende behandelingen, zodat de behandelingen prettig verlopen voor de patiënt. Het geeft mij veel voldoening wanneer de patiënten met een goed gevoel de deur uit gaan.

Sanne Voorintholt

Sinds 2009 ben ik werkzaam als tandartsassistente; ik ben begonnen in een praktijk in de binnenstad van Groningen en sinds 1 oktober 2016 werk ik bij Tandartsenpraktijk Haren. Het assisteren aan de stoel, het werken in de sterilisatieruimte, het contact met patiënten; ik vind het heerlijk om een duizendpoot te zijn binnen de praktijk. Mede daarom heb ik de opleiding tot preventie assistente gedaan. Als preventieassistente mag ik tandsteen verwijderen, uw tanden polijsten en instructies geven. Als moeder van vier kinderen, Jasmijn (9), Babet (7) en Morris en Olivier (beide 4 jaar), merk ik hoe lastig het als ouder is om voor het gebit van een kind te zorgen. Door samen met u en uw kind te kijken naar het poetsgedrag en de voeding, streven we naar een goed en gezond gebit.

Alice Holwerda

Na dertien jaar accountmanager te zijn geweest was het tijd voor iets anders. Ik heb mij laten omscholen tot tandartsassistente. Een spannende stap in combinatie met een gezin met twee kinderen. Ik heb namelijk twee zoontjes, Melle (5) en Huub (3). Spijt van deze stap heb ik absoluut niet. Met grote enthousiasme, betrokkenheid, aandacht en hart voor de patiënt voer ik het vak van tandartsassistente uit. Als accountmanager werkte ik binnen een grote organisatie, dat was prima, maar nu voel ik mij erg op mijn gemak in deze kleinschalige, klantgerichte praktijk. Ik hoop dat ik nog vele jaren mijn bijdrage mag leveren aan het team en zorg mag verlenen aan onze trouwe patiënten.

Lilian Herder

In september 2016 heb ik 10 weken stage gelopen bij Tandartsenpraktijk Haren. Dit is van beide kanten zo goed bevallen, dat ik mij sinds 2017 heb mogen toevoegen aan het team! Ik assisteer de woensdagen, donderdagavonden en vrijdagochtenden .

Het leuke aan het werken als assistente vind ik de afwisselende werkzaamheden, omgang met verschillende patiënten en vooral het samenwerken in dit team. Ik hoop mijzelf de komende tijd verder te kunnen ontwikkelen als tandartsassistente.