Kindertandarts

Vanzelfsprekend verloopt een afspraak bij de tandarts voor kinderen anders dan voor u. Ook voor de tandarts brengt een behandeling bij kinderen andere uitdagingen met zich mee dan volwassenen. Het is belangrijk om tijdens een behandeling rust en vertrouwen te creëren. We leggen elk stapje middels de “tell-show-do” methode uit. Onderzoek onze Kids-sectie voor gedetailleerde informatie over wat uw kind kan verwachten tijdens een bezoek bij de kindertandarts

Op controle bij de kindertandarts

Als tandarts kiezen wij voor een preventieve aanpak van het kindergebit. We willen daarom zo vroeg mogelijk voorlichting geven over goede poets-, mond-, eet- en drinkgewoonten. Ons advies is daarom om uw kind vanaf 2 jaar mee te nemen voor controle bij de tandarts. Tijdens de controle zullen deze punten door de tandarts besproken worden met u en uw kind om problemen met het gebit van uw kind zoveel mogelijk te voorkomen. Ook controleren we tijdens deze controle het gebit van uw kind met behulp van plaquekleuring. Door deze kleuring wordt het voor zowel tandarts, kind, als ouder zichtbaar of er goed genoeg gepoetst wordt.

Goed poetsen

Het correct poetsen van een kindergebit kan een uitdaging zijn, maar met nuttige tips is het voor zowel ouders als kinderen goed aan te leren. Daarom zal de kindertandarts tijdens de controle een persoonlijke instructie geven aan zowel ouder als kind.

Vanaf het moment dat de eerste tanden en kiezen doorkomen, is dagelijks poetsen essentieel. Wij vragen ouders vriendelijk om tot het tiende levensjaar het (na)poetsen van de tanden en kiezen van hun kind op zich te nemen. In de eerste tien levensjaren is de fijne motoriek van het kind nog niet voldoende ontwikkeld om effectief zelfstandig te poetsen. Het wisselen van het melkgebit naar het blijvend gebit kan het poetsen extra uitdagend maken. Een cruciaal moment voor grondig poetsen is voor het slapengaan, aangezien er tijdens de slaap minder speekselvloed is, waardoor het risico op gaatjes toeneemt.

Indien nodig kunnen we extra fluoride toedienen aan uw kind om het glazuur te remineraliseren en sterker te maken. Over het algemeen wordt fluoride toegediend vanaf het doorbreken van de eerste blijvende kiezen, afhankelijk van de specifieke behoeften van uw kind.
kindertandarts groningen

Kindertandarts Groningen & Drenthe

Onze tandartsenpraktijk is gevestigd in aan de Warmoltslaan 1 te Haren, op de grens van Groningen en Drenthe. Onze praktijk is direct gelegen naast de A7 en op iets meer dan twee kilometer afstand van station Haren. Hierdoor zijn wij voor veel patiënten uit de regio goed bereikbaar.

Karel Kies

Heeft u, of uw kind, behoefte aan meer informatie over tandartsbezoeken voor kinderen? Ontdek alles wat Karel Kies te bieden heeft over diverse behandelingen bij de tandarts onder het ‘Kids’-gedeelte van deze website.