Kindertandarts Roden

Welkom bij tandartsenpraktijk Haren, een kindertandarts in de buurt van Roden. Wij bieden gespecialiseerde zorg voor de jongste glimlachjes. Wij begrijpen dat tandheelkundige zorg voor kinderen een aparte aanpak vereist en daarom streven wij ernaar om elke afspraak bij ons een positieve en vooral geruststellende ervaring te maken, voor zowel uw kinderen als voor u als ouders.

Onze aanpak

Een bezoek aan de tandarts kan voor kinderen een spannende ervaring zijn. Daarom is het creëren van een rustige en vertrouwde omgeving erg belangrijk voor ons. Bij onze tandartsenpraktijk gebruiken we de “tell-show-do” methode om kinderen stap voor stap uit te leggen wat er gaat gebeuren tijdens hun behandeling. Op deze manier kunnen ze zich op hun gemak voelen en begrijpen wat er van hen wordt verwacht. U kunt ook op de Kids-pagina kijken om te zien wat uw kind tijdens de verschillende behandelingen kan verwachten.

Preventieve zorg

Bij tandartsenpraktijk Haren geloven we erg in preventieve tandheelkunde. We moedigen ouders aan om hun kinderen al vanaf 2-jarige leeftijd mee te nemen voor een eerste controle. Tijdens deze controles bespreken we niet alleen goede poets-, mond-, eet- en drinkgewoonten, maar controleren we ook actief op tandbederf en andere mogelijke problemen. Met behulp van plaquekleuring kunnen we samen met u en uw kind zien hoe goed er wordt gepoetst en waar extra aandacht nodig is.

Tips voor poetsen

Goed poetsen is essentieel voor een gezond gebit. Onze tandartsen geven tijdens de controles persoonlijke instructies aan zowel ouders als kinderen over de juiste poetstechnieken. We adviseren ouders vriendelijk om tot het tiende levensjaar het (na)poetsen van de tanden en kiezen van hun kind op zich te nemen. Dit komt omdat de fijne motoriek van kinderen nog niet voldoende ontwikkeld is om effectief zelfstandig te poetsen.

Kindertandarts Roden

Onze praktijk is gelegen aan de Warmoltslaan 1 te Haren, op ongeveer twintig minuten rijden vanaf Roden. De praktijk is goed bereikbaar met de auto of openbaar vervoer vanuit Roden, waardoor het voor gezinnen eenvoudig is om ons te bezoeken.