MSc. Marije van Roon

Tandarts-Kindertandarts

BIG-nummer 39912668702

Mijn naam is Marije van Roon, moeder van 3 kinderen (Josefien, Sebastiaan en Isabelle) en sinds 2010 ben ik werkzaam als tandarts. De eerste jaren na mijn afstuderen heb ik dat gedaan in het westen van het land, waarna ik ben terug gekomen naar het hoge noorden. De afgelopen 10 jaar heb ik in een algemene tandartspraktijk gewerkt in Friesland. Daarbij lag mijn hart vooral bij het behandelen van angstige kinderen, angstige volwassenen en gehandicapten, en dat naast de algemene tandheelkunde.

Wat ik leuk en vooral ook belangrijk vind aan het behandelen van deze patiëntengroep is dat je er als team van behandelaars voor kan zorgen dat de behandeling rustig en ontspannen verloopt, zodat een bezoek aan de tandarts een goede ervaring wordt, voor nu en in de toekomst. Daarbij is het wat mij betreft belangrijk de tijd te nemen om een patiënt te leren kennen, de behandeling daarop af te stemmen en een eventuele angst weg te nemen of te verminderen.

Naast mijn werkzaamheden in deze praktijk, ben ik ook werkzaam op de Afdeling Bijzondere Tandheelkunde van ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Daar behandel ik op doorverwijzing ook zeer angstige kinderen, die in een algemene praktijk niet behandeld kunnen worden. Ook daar ligt een mooie uitdaging in het lachend de stoel uit laten gaan van deze patiëntjes.

Op dinsdag, woensdagochtend, donderdag en vrijdag ben ik aanwezig in de praktijk. Ik hoop u snel te ontmoeten!