050 534 50 85

Team

Tandartsen

Daniela Rickert
In 2009 ben ik, Daniela Rickert, afgestudeerd als tandarts. Na mijn studie ben ik werkzaam geweest bij een algemeen tandheelkundige praktijk. Daarnaast heb ik gewerkt in het UMCG, afd. Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie en heb ik aldaar in 2012 mijn promotietraject succesvol afgerond. Mijn aandachtsgebied ligt dan ook onder andere bij de kleine chirurgische ingrepen. Een andere grote interesse ligt bij de kindertandheelkunde. Ik ben moeder van vier kinderen, Luc (7), Max (5), Sam (0) en Mila (0). Het combineren van ons fantastische beroep en het moederschap geven mij veel voldoening. Veel mensen kunnen zich niet voorstellen dat het werken als tandarts echt leuk is. Maar voor mij bestaat er niets fijners dan het optimaliseren van de mondgezondheid en het voorkomen van problemen, mensen van de pijn af te helpen en voor kinderen de gang naar de tandarts een leuk uitje te laten worden. Meestal is de drempel om naar de tandarts te gaan voor volwassenen hoger dan voor kinderen. Mijn zoontje Luc vraagt mij geregeld; “Mama, ga je vandaag weer mensen blij maken? Ga je ook snel weer mijn tandjes tellen?” Ik zie het als een grote uitdaging om patiënten, jong of oud, met hetzelfde luchtige gevoel de behandelingen te laten ondergaan.

Maaike Voorintholt
Sinds 2009 ben ik, Maaike Voorintholt, tandarts. In 2003 ben ik afgestudeerd als mondhygiëniste, daarom kunt u bij ons in de praktijk ook terecht voor de uitgebreide mondhygiënistische behandelingen. Ik wist als kind al dat ik in de tandheelkunde wilde werken. Als achtjarige deed ik niets liever dan met veel geduld en oog voor detail knutselwerkjes maken, nu mag ik mij vol toewijding inzetten om precisie werkstukken in de mond op te bouwen. Van 2009 tot heden was ik als tandarts volledig verbonden aan een praktijk in Groningen. Tijdens mijn studie ben ik mij gaan specialiseren in de uitgebreide wortelkanaalbehandelingen. Post-academisch heb ik met diverse cursussen en congressen deze specialisatie verder ontwikkeld. Met behulp van een operatiemicroscoop kan ik met de grootste zorgvuldigheid de wortelkanaalbehandeling bij u uitvoeren. Naast de algemene tandheelkunde en de wortelkanaalbehandeling heb ik grote affiniteit met het behandelen van kinderen. Ik ben moeder van drie kinderen, Julia (8), Floris (7) en Anna (4), en ik vind het een grote uitdaging om zowel kinderen als volwassenen met een goed gevoel over de behandeling de deur uit te laten gaan. Ik vind het belangrijk dat patiënten zich gewaardeerd en vertrouwd voelen. Daarom besteed ik de nodige tijd en energie aan het opbouwen van een duurzame professionele relatie met mijn patiënten.

Mondhygiënist

Annerieke Lollinga
De opleiding Mondzorgkunde heb ik gevolgd aan de Hanzehogeschool Groningen, waarbij ik in 2016 ben afgestudeerd als mondhygiënist. Tijdens het laatste jaar van mijn studie ben ik aan het werk gegaan in een grote algemene tandartsenpraktijk. Uiteindelijk heb ik in november 2017 de overstap gemaakt om bij Tandartsenpraktijk Haren te gaan werken. Ik ben er in de afgelopen jaren achter gekomen dat mijn voorkeur er sterk naar uitgaat om te werken in een kleine praktijk. Niet alleen door het kleinere team qua collega’s, maar zeker ook door het persoonlijkere contact dat ik dan kan hebben met mijn patiënten.

Wanneer u door één van de tandartsen wordt doorgestuurd naar de mondhygiënist, is mijn streven om in samenwerking met u tot een goede mondgezondheid te komen en dit te behouden.

Ik streef naar een positieve sfeer waarin ik niet als een belerende mondhygiënist mijn ideale zelfzorgmethode opdring. Ik vind het belangrijk om samen met een patiënt te kijken wat haalbaar is en de zelfzorg in te bouwen in het dagelijks leven van iemand. Ik vind het belangrijk dat u zich vertrouwd en prettig voelt tijdens de behandeling.

Ik ben aanwezig in de praktijk op woensdag (hele dag), donderdagmiddag en -avond en vrijdag (hele dag). Een combinatie afspraak met zowel de tandarts als met mij is altijd mogelijk. Indien u dit wenst kunt u dit aangeven bij het maken van de afspraak.

Assistenten

Melanie Eissens
In 2012 heb ik de opleiding tot tandartsassistente afgerond en in 2015 die tot preventieassistente. Na de opleiding ben ik direct gaan werken, als tandarts- en preventieassistente, in een praktijk in Appingedam. Sinds januari 2017 werk ik als assistente bij Tandartsenpraktijk Haren. Het leuke aan mijn werk vind ik het motiveren en begeleiden van patiënten in de verzorging van hun gebit. Ik zet mij volledig in om de tandarts zo goed mogelijk te assisteren tijdens verschillende behandelingen, zodat de behandelingen prettig verlopen voor de patiënt. Het geeft mij veel voldoening wanneer de patiënten met een goed gevoel de deur uit gaan.

Sanne Voorintholt
Sinds 2009 ben ik werkzaam als tandartsassistente; ik ben begonnen in een praktijk in de binnenstad van Groningen en sinds 1 oktober 2016 werk ik bij Tandartsenpraktijk Haren. Het assisteren aan de stoel, het werken in de sterilisatieruimte, het contact met patiënten; ik vind het heerlijk om een duizendpoot te zijn binnen de praktijk. Als moeder van vier kinderen, Jasmijn (7), Babet (5) en Morris en Olivier (beide 2 jaar), merk ik hoe lastig het als ouder is om voor het gebit van een kind te zorgen. Door samen met u en uw kind te kijken naar het poetsgedrag en de voeding, streven we naar een goed en gezond gebit.

Lilian Herder
Ik ben een derdejaars student aan de opleiding tot tandartsassistent van het Noorderpoort College.

In september 2016 heb ik 10 weken stage gelopen bij Tandartsenpraktijk Haren. Dit is van beide kanten zo goed bevallen, dat ik mij sinds 2017 heb mogen toevoegen aan het team! Ik assisteer de woensdagen, donderdagavonden en vrijdagochtenden .

Het leuke aan het werken als assistente vind ik de afwisselende werkzaamheden, omgang met verschillende patiënten en vooral het samenwerken in dit team. Ik hoop mijzelf de komende tijd verder te kunnen ontwikkelen als tandartsassistente.