Kindertandarts Assen

Welkom bij tandartsenpraktijk Haren, een kindertandarts in de buurt van Assen. Wij bieden gespecialiseerde zorg voor de jongste glimlachen. Wij begrijpen dat tandheelkundige zorg voor kinderen een andere aanpak vereist en daarom streven wij ernaar om elke afspraak bij ons een positieve en geruststellende ervaring te maken, voor zowel de kinderen als voor de ouders.

Onze aanpak

Een bezoek aan de tandarts kan voor kinderen een spannende ervaring zijn. Daarom is het creëren van een rustige en vertrouwde omgeving essentieel. Bij onze tandartsenpraktijk gebruiken we de “tell-show-do” methode om kinderen stap voor stap uit te leggen wat er gaat gebeuren tijdens hun behandeling. Op deze manier kunnen ze zich op hun gemak voelen en begrijpen wat er van hen wordt verwacht. U kunt ook op de Kids-pagina kijken om te zien wat u tijdens de behandeling kan verwachten.

Preventieve zorg

Bij tandartsenpraktijk Haren geloven we sterk in preventieve tandheelkunde. We moedigen ouders aan om hun kinderen al vanaf de leeftijd van 2 jaar mee te nemen voor een eerste controle. Tijdens deze controles bespreken we niet alleen goede poets-, mond-, eet- en drinkgewoonten, maar controleren we ook actief op tandbederf en andere mogelijke problemen. Met behulp van plaquekleuring kunnen we samen met u en uw kind zien hoe goed er wordt gepoetst en waar extra aandacht nodig is.

Tips voor poetsen

Goed poetsen is essentieel voor een gezond gebit. Onze tandartsen geven tijdens de controles persoonlijke instructies aan zowel ouders als kinderen over de juiste poetstechnieken. We adviseren ouders vriendelijk om tot het tiende levensjaar het (na)poetsen van de tanden en kiezen van hun kind op zich te nemen. Dit komt omdat de fijne motoriek van kinderen nog niet voldoende ontwikkeld is om effectief zelfstandig te poetsen.

Kindertandarts Assen

Onze praktijk is gelegen aan de Warmoltslaan 1 te Haren, op zo’n twintig minuten rijden van Assen. De praktijk is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer vanuit Assen, waardoor het voor gezinnen eenvoudig is om ons te bezoeken.